Inmiddels zijn we bijna 7 weken verder en ben ik 19 kilo kwijt.
ik voel me prima, ik mag wel zeggen geweldig. Ik heb meer energie, slaap beter en volgens welingelichte bronnen is mijn snurken ook afgenomen.
Drie weken geleden had ik mijn eerste controleafspraak en moest om 15:00 in het Lucas Andreas ziekenhuis zijn. Toen ik mij meldde zag ik al dat het erg druk was en toen ik na een uur nog steeds niet geholpen was ben ik lekker weer naar huis gegaan.
Een uur later belde de chirurg op. Een vrouw, weer een nieuwe.
“U bent weggelopen hè”? vroeg ze met een stem die je gebruikt bij een jochie van 5 die iets verkeerds heeft gedaan, Ik antwoordde, “Ja, het duurde mij te lang en ik moest nog andere dingen doen. Ze zei “ja we hebben het erg druk” waarop ik haar vroeg of ze dacht dat ik niets anders te doen had en dat het minste wat ze kon doen was even haar hoofd om de hoek steken om even te zeggen dat het wat uitliep, dan had ik in ieder geval niet het idee dat ik maar aan mijn lot werd overgelaten. Hier gaf ze geen antwoord op. Ze gooide het heel diplomatiek over een andere boeg en informeerde naar mijn gezondheid, ik vertelde haar dat het met mij prima ging, dat ik anders, gezonder at en ook weer naar de sportschool ging. “O” zei ze, “u doet toch geen buikspieroefeningen hè? waarop ik haar vroeg waarom niet? zij zei dat dat niet goed was omdat dan het kastje waar de maagband mee gevuld wordt van zijn plaats kan raken. Ik zei dat ze mij nog nooit gezien had en daarom ook verbaasd was dat ze wist waar dat ding zat. Hij zit ergens onder mijn borstbeen dus leek het mij erg onwaarschijnlijk dat dat kwaad kon. Ook nu was het weer even stil.
Toen ik eenmaal mijn ongerief aan het spuien was zij ik dat een collega van mij ook een maagband had en dat er bij hem tenminste voor de operatie een vetmeting was gedaan en dat hij gewogen was. Dit was bij mij allemaal niet gebeurd. Toen ik voor de operatie met de zuster sprak zei deze dat ik nog met de chirurg zou spreken, dit is niet gebeurd. Na de operatie, net 10 minuten bij van de narcose had er een manspersoon naast mijn bed gezeten die een heel verhaal afstak maar dit net zo goed tegen de deur had kunnen doen want ik was er nog niet bij. Toen ik ook de volgende dag naar de uitslag van mijn bloedonderzoek vroeg kreeg ik te horen dat er zo iemand bij mij zou komen, ook nooit gebeurd. Bij vertrek wilde ik toch nog even in mijn dossier kijken maar dat was volgens de receptioniste al opgeborgen. Ik was hier niet blij mee maar was al blij dat ik weer naar huis mocht. De receptioniste overhandigde mij een scheef gekopieerd stenciltje waas iets over een gastric bypass opstond. Ik zij dat ik een maagband had dus hier niets aan had. Acht zei ze, dat is allemaal hetzelfde, lees het maar dan heb je in ieder geval iets.
Daar stond ik dan met mijn koffertje op staat zonder te weten wat nu.
Gelukkig ben ik erg inventief en laat me niet zo snel uit het veld slaan dus ging ik samen met mijn moeder op verkenning en kwam er al snel achter dat er heerlijk dingen te maken viel van gezond voer. Dit doe ik nu bijna 7 weken en ik ga als een speer J
Bijna 20 kilo kwijt en energiek als ooit tevoren hahaha
Jammer dat zo’n maagbandje niet in een doe-het-zelf pakketje zit want de begeleiding van zo’n ziekenhuis valt toch vies tegen.
Al met al ben ik toch blij dat, wie dat ding er dan ook bij mij in heeft gesleuteld dat gedaan heeft en verheug ik me al op de volgende 20 kilo die ik kwijt mag raken.
Als laatste wil ik er wel even aan toevoegen dat het waarschijnlijk de schuld van de overheid is die te weinig geld uitgeeft aan al die mensen die hun best doen anderen te helpen maar met karig salaris worden afgescheept.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s